torstai 28. kesäkuuta 2012

Juhannuksen jälkiruoka



Om nom nom… Kyllä tuli hyvää. 

Suklaa-jäätelökakku

100 g rasvaa
200 g kaurakeksejä

Keksit murskataan tai hienonnetaan ja sekoitetaan rasvaan. Seos painellaan leivinpaperoidun  irtopohjavuoan pohjalle. Jäähdytetään pakastimessa puolisen tuntia. 

1,5 litraa  ( laktoositonta) vaniljajäätelöä 

Annetaan sulahtaa sen verran, että pystyy sekoittemaan tasaiseksi massaksi, joka levitetään keksipohjan päälle.  Laitetaan taas jähmettymään pakastimeen puoleksi tunniksi. 

3 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
3 isoa Daim patukkaa

Pienitään suklaat. Levitetään suklaakastike jäätelön päälle ja ripotellaan suklaarouhe suklaakastikkeen päälle. 

Annetaan jähmettyä vähintään kaksi tuntia pakastimessa. Kakun voi valmistaa vaikka tarjoilua edeltävänäkin päivänä. 

Otetaan sulahtamaan hetkeksi ennen tarjoilua. 


Ohjetta voi mainiosti varioida vaihtamalla pohjan keksit mieleisekseen ja samoin suklaat pinnalle. Omia suosikkivaihtoehtoja suklaiksi voisi olla ainakin Pätkikset, Marianne-rakeet tai appelsiinitryffelisuklaa. 
Tytär bongasi ohjeen Kinuskikissan blogista, jota hieman itse säädimme omien mieltymysten mukaan. Aivan alkuperäinen ohje on kai ollut muinoin Yhteishyvän ruokaliitteessä. 

-Katja-

5 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

Moi Katja!
Kiitos kommentista!! Mukava että jaksoit lukea ja vielä jättäää terveiset. :)

Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!
Kamomilla

Salainen puutarhani kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :)

Hyvää ja miellyttävää viikonloppua

juuri Sinulle.


t. Salaisen puutarhan emäntä

Puumuli kirjoitti...

Tuo kakku vaikuttaa hyvin kaloriköyhältä... Nam!

T. Sari Puumulista

Katja kirjoitti...

Parhaat reseptithän alkaa aina ½ kg voita ja ½ litraa kermaa. Vai miten se oli? ;O)

Marika kirjoitti...

Voe mahoton kun näyttää ja kuulostaa hyvältä! :)