lauantai 12. toukokuuta 2012

Liikkuu, liikkuu, jaksaa, jaksaa


Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan kuntoilusta ”Katja kuntoon” – projektiini liittyen. 

Olen edelleen, kuuden viikon jälkeenkin,  innoissani kuntosalilla käymisestä. Joka viikko olen käynyt ainakin kolmena päivänä joko salilla tai salilla ja ryhmäliikunnoissa. Tekisi mieli käydä useamminkin, mutta toistaiseksi aikatauluihin ei ole monella viikolla useampi kerta sopinut. Toisaalta luulen, että tuo kolme on hyvä käyntimäärä pitkässä juoksussa, jos pyrin harrastamaan muuta liikuntaa sen lisäksi. 

Olen nyt osallistunut kolmelle erilaiselle ryhmäliikuntatunnille.
Spinning oli ennestään tuttua kauraa ja muutenkin innokkaana pyöräilijänä oli sinne helppo mennä mukaan. Niillä tunneilla osallistujina on ollut kummankin sukupuolen edustajia. 


Uusina tunteina olen ehtinyt kokeilemaan Cxworxia ja Corea. Kummankin idea on työstää erityisesti keskivartalon lihaksia ja sitä kautta parantaa kehonhallintaa. Core-tunnit ovat hieman rauhallisempaa ja Cxworxit puolestaan dynaamisempaa menoa. Kummastakin olen tykännyt, vaikka Cxworxissä jotkin liikesarjat haastavat koreografioillaan, kun ei mitään näin vaativaa ole tarvinnut hetkeen tehdäkään. Normaalit arkielämän koreografiat meikeläisellä kun eivät ihan noihin svääreihin yllä.


Core-tunnilla osallistujat olivat todella kaiken ikäisiä, niin naisia kuin miehiä. Cxworxissä keski-ikä oli huomattavasti alhaisempi, eikä miehiä näkynyt. Ylipäätään on ollut kiva huomata, että salilla käy nykyään tosi paljon eläkeiässä olevia, myös naisia! Terkkari minussa myhäilee: ihmiset haluavat pitää itsestään huolta. 


Musiikin voima on, muuten, ihmeellinen. Hyvin valitut kappaleet antavat valtavasti potkua tuntiin. Vaikka ne eivät yleisesti ottaen vastaisikaan omaa musiikkimakua.


Loppuun pieni kevennys. Käykää kurkkaamssa, jos ette ole vielä nähneet. Aika selventävä niille, jotka eivät esim. tiedä spinningistä mitään ;O).   
-Katja-

2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hyvää Äitienpäivää!

Nenunen kirjoitti...

hahaa hyvä video.
Tsemppiä sulle, mut älä nyt viimeseen tappiin asti revittele nuiden eri liikkumis muotojen kanssa.
Olisi muuten tunnustusta mun sivulla, käys kuikkaamassa.