tiistai 6. joulukuuta 2011

6. joulukuuta

Piparitehtaalta iltaa. Täällä on leivottu koko perheen voimin. Pyhä asia on suvussa kulkeva perinneresepti, johon kuuluu oikea voi. Muualla en voita käytäkkään, mutta piparit leivon aina voilla. Onneksi sitä vielä lähikaupasta löytyi, kun normi ruokakaupastamme se oli jo loppunut. Kuvan ottohetkellä osa porukasta oli jo hyytynyt ja siirtynyt uusiin haasteisiin. Mami on kone ja leipoo hymyellen taikinat loppuun. 

Illalla täytyi käydä kävelylenkillä haukkaamassa happea uunin vieressä vietetyn ajan vastapainoksi. Neiti 5-vee tuli mukaani. On todella mukava viettää aikaa yksitellen lasten kanssa (ja jutella tyttöjen juttuja). 

Leppoisaa itsenäisyyspäivän jatkoa kaikille piipahtajille!

-Katja-

2 kommenttia:

Nenunen kirjoitti...

Jostain lehestä luin, että virosta alkaavat tuomaan voita helppaamaan voi pulaa. Ajatella, tuossa takavuosina oli olemassa voi vuoret!
Sitä se karppaaminen tietää, se ois pitäny sillon keksii kun se vuorikin oli olemassa.

Siinäpä syntyy pipari poikineen. Minulla on menny monta vuotta kun olen viimeksi piparia leiponu. Ostin kaupasta semmosen puolenkilon pipari satsin, niistä vaan on jo aika paljon maisteltu, tykkään kovin pipareista, minusta ne on hyvän makusia.

Katja kirjoitti...

Jotenkin sitä vaan on niin kiinni tässä perinteessä, että ei ne kaupan piparit voita näitä omia. Ja onhan ne hyviä. Huonona puolena soodan aikaan saama turvotus seuraavana aamuna. ;O)