maanantai 12. syyskuuta 2011

Kasvissosekeitto-ohjetta


Tässä vähän ohjeistusta tuohon mun kasvissosekeittoon tuolla aiemmin. Käytän pohjana tätä porkkanasosekeiton perusohjetta.


Porkkanasosekeitto
n. 10 annosta
1 kg porkkanoita
6 kpl perunoita
½ purjoa
1.5 l vettä / niin että juurekset juurikin peittyvät
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 dl kasvirasvavalmistetta esim. ruoka 5 %
2 tl sokeria
valkopippuria, sitruunapippuria, tuoretta basilikaa

Kuori ja paloi porkkanat ja perunat sekä suikaloi purjo kattilaan. Laita vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, laita myös kasvisliemikuutiot joukkoon. Keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi. Laita kattila uudelleen liedelle, lisää sokeri, mausteet sekä kasvisrasvasekoite ja kuumenna kiehumispisteeseen. Ripottele lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa. Voit ripotella lautasellesi keiton sekaan raejuustoa. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
 ***
Keittoon saa vaihtelua laittamalla sekaan tai (korvaamalla osan aineksista) paprikaa, kesäkurpitsaa, kukkakaali ja tuorejuustoa (n. 100 g), mitä kaapissa sattuu kulloinkin olemaan. Pieni pala tuoretta chili-paprikaa antaa keittoon särmää. Itse varioin aina tilanteen ja kanssa syöjien mieltymysten mukaan. Mikäli perunan määrää vähentää, kannattaa vähentää myös nesteen määrää, koska peruna sitoo keittoa, ettei ole liian liemevää tai loivaa, miten vain.

-Katja-

2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten herkullisen kuuloista keittoa! Mukavaa päivänjatkoa!

Nenunen kirjoitti...

Noh, nyt sain sen viimenkin kopsatuksi keitto-ohjeen. Kiitosket