keskiviikko 10. elokuuta 2011

Hammaskeiju

Kun itse olin pieni, minulta lähti ensimmäiset maitohampaat, muistaakseni, kouluiässä. Ekaluokan kuvassa joka tapauksessa puuttuu kalustoa aikas monelta muultakin kuin minulta. Mutta ajat ovat muuttuneet ja nämä meidän tulevaisuuden toivot aloittavat hampaiden vaihdon jo 5- vuotiaana.

Huomattiin tuossa heinäkuun alussa, että meidän neidillä on alhaalla kaksi paria etuhampaita, mutta maitohampaat ei silti heiluneet. Nyt toissa aamuna yhtäkkiä, ilman suurempaa heilumista/heiluttelua toinen maitohammas irtosi. Eikun hammas kuoreen ja tyynyn alle odottelemaan liekö hammaskeijulla sille käyttöä. Kävi kuulkaas vaihtamassa sen näin hienoon poniin. Tosin äiti epäili, ettei sitten seuraavasta hampaasta enää mitään noin suurta vaihtokaupassa irtoa. Se on vain se eka, mistä se keiju reihaantuu...;O)

-Katja-

1 kommentti:

JaanaElina kirjoitti...

Kylläpä kannatti tuo vaihto.

Muistelen että itseltänikin lähti ensimmäinen hammas joskus ekaluokalla.Omalta tytöltäni lähti myös jo ennen kouluikää.Piti käydä vielä hammaslääkärissä poistamassa kaksi eka hammasta,kun eivät irronneet ja uudet jo kasvoi taakse.