lauantai 19. helmikuuta 2011

Yötyön jälkeen…

… nousee usein tunteet pintaa. Tänään fiilikset ovat olleet aika herkistyneet ja onnellisetkin. Liikutuin, kun mies totesi ikkunasta katsoessaan Amen menoa naapuriin: “ Milloin tuosta tytöstä on tullut noin iso?” Liikutti, kun silittelin poikaa päiväunille. Ei näitä silittelytuokioita taida enää montakaan tulla. Onnen tunne siitä, että saan tehdä tätä vielä hetken. Tänään haluan tehdä juuri näin. (Siitäkin huolimatta, että viikko sitten olisin ollut valmis laittamaan lapset Timbuktun junaan ja juoksemaan itse vastakkaiseen suuntaan taakseni katsomatta.)

Poika kysyi minulta suklaapatukkaa syödessään: “ Ootko äiti ylpeä, kun mä syön suklaapatukkaa?” Ja tarjosi siitä minulle samalla haukkua. En nyt ole niinkään ylpeä siitä suklaan syönnistä, mutta sen patukan jakamisesta kanssani olen. Olen ylpeä myöskin esikon opinnoista, että löysi heti itselleen sopivan alan ja on siihen tyytyväinen, nauttii opiskelijaelämästään ja on löytänyt ystäviä. Olen ylpeä myös kauneimmassa iässä olevan neitosen halusta tankata läheisyyttä, halailla ja suukotella äitiä vielä. Ettei ole kasvanut siihen liian isoksi. Ylpeyttä tunnen myös pikkuneidin halusta ja innostuksesta laajentaa maailmankuvaansa lukutaidon myötä. Lueskeli Viiviä ja Wagneriakin, nauroi melkein oikeissa kohdissa. Siitäkin olen ylpeä, että mies halusi laittaa ruuan, eikä antanut minut tehdä mitään, vapaapäivänsä kunniaksi.

Löysin myös uuden blogin, joka tuntui heti niin omalta, että suurin osa kirjoituksista olisi voinut olla omia kirjoituksiani. Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia tekstejä.
Voisin lainata Herra Heinämäkeä, kun tuntuu ihan samalta: “Tästä tuli hyvä päivä. Paras päivä ikinä!”
- Katja -

3 kommenttia:

Nenunen kirjoitti...

Sullahan on ollut mitä mahtavin lauantai. Lapset kasvaa niin äkkiä, ettei sitä huomaakkaan kun jo aikuisuuden ovia kolkuttelevat. Hieno palmikko neidillä ja sievästi on tötteröllä pikkuherran tukka, ihanat lapset:)

Katja kirjoitti...

Ihan historiallista, että neiti antoi isosiskon tekemien lettien olla koko päivän, pikkumies ei kyllä antanut oman harjansa kauaa päässä vanheta. Tänään oli ne synttärit naapurissa, mihin tein mekon. Juhlakalu vaihtoi heti mekon päälleen!

Nenunen kirjoitti...

Mekko on tosi nätti ja todellakin, kyllä se on ihan keijumainen, katsoin sitä uudelleen. Mulla olis Sinulle jotain blogissani, käys kattomassa:)