lauantai 18. joulukuuta 2010

Viinin maistelua ja vähän muutakinSisko toi viime sunnuntaina niistä omista rypäleistä tehtyä viiniä muutaman pullon maistiaisiksi. Yksi pullo jo avattiin. Luonnehtisin paremmaksi kuin viimevuotinen, ehdottomasti! Terästimme sillä myös glögiä, hyvin sulautui senkin joukkoon.Kokosin viikolla piparitalon ja tietenkin poltin sormenikin siinä puuhassa. Koristelut ovat kovin kotoiset, vaikka kuinka päätin tänäkin vuonna petrata ja tehdä kauniimman kuin edellisinä vuosina. Kärsivällisyys loppuu aina kesken.Tänään oli lasten muskareiden joulujuhlapäivä. Valjastin Lauran Sasun yleisöksi ja itse olin Amélien juhlassa, ne kun olivat yhtä aikaa. Kummallinen ujous iskee aina, kun saavat yleisöä. Ainakin ohjaajan mukaan kaikki osallistuu ja laulaa niin paljon kuin palkeista irtoaa silloin, kun ei ole katsojia.

Eilen siivoilin jo hieman suuremman siivon, ettei tarvitse aaton aattona kovin perusteellista siivoa tehdä. Jätän laatikoiden teon sinne, että saa sitten aattona tuoretta laatikkoa. Perunalaatikon paistan vasta aattoaamuna.

Naapurit olivat hakeneet eilen aivan mahdottoman suloisen labbiksen pennut. Hauvakuume nostaa päätään, vaan vielä täytyy pariksi vuodeksi sekin painaa taka-alalle. Ja naapureista puheen ollen, saatiin viime yönä karmaiseva herätys yhden aikaan. Luulin, että meille tulee joku ikkunasta sisään, mutta seinänaapurin isäntä (?) se siellä vaan yritti pyrkiä kotiinsa. Tosin kaikki muut talossa taisivat herätä ennen oven avaajaa. Näitä paritaloasumisen helmihetkiä taas…
- Katja-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on hauva- tai kissakuume kaiken aikaa päällä jollain asteella. Kun jään eläkkeelle ja olen jonkinkinlaisessa kunnossa, otan jomman kumman. Kissakunnasta haaveilen ja ihastelen netistä norjalaisen metsäkissan kuvia. Koirista taas kelpaa kuka vaan kunhan on keskikokoinen.