perjantai 24. joulukuuta 2010

Tunnelmallista ja leppoisaa joulua!!!

Alkuviikon työkeikoista huolimatta päätin olla stressaamatta ja laitella joulua jaksamisen mukaan. Ja kuinkas ollakaan: Joulu tuli ihan yhtä varmasti kuin hirveän hössötyksenkin kanssa.

Vävypoikien joululahjoja neuloin vielä kaikissa sopivissa väleissä, missä olisin muutenkin kutimen esille ottanut. Tosin bussimatkat töihin hyödynsin myös. Joulupukki tuli nähtyä miehen työpaikalla. Se riitti tälle joululle. Sunnuntai-iltana leivoin taatelikakut itselle ja lahjaksi Amen ja Veeran avustuksella. Samalla tehtiin myös riisimurokarkkeja, joita Ame antoi kavereilleenkin joulumuistamiseksi. Tiistai-iltana vuorossa joululimppuja ja totesin taas kerran, että miksi sitä leipää ei tule tehtyä useammin. Helppo ja nopea tehdä, mutta aina sitä vaan kantaa kaupasta. Kai se on se, kun ei ole nykyään sitä leivinuunia… tai jotain. Tai ehkä sitä on elämässä niin paljon jotain muuta tällä hetkellä?

Aaton aattoon jäi kaupassa käyntiä, siivousta, ruuan valmistelua, kuusen sisään kantoa ja koristelua. Käväisipä Amen kummejakin glögillä. Parit lahjat laitoin vielä pakettiin. Ulkojouluvalojen piuha meni pakkasesta poikki. Kinkku muhi yön uunissa, perunalaatikot menivät nyt aamutuimiin kinkun tilalle. Joulupuuro porisee kattilassa, talo on täynnä lasten laulua, naurua ja ihania tuoksuja. Mitäpä sitä jouluaamulta voisi toivoa?

- Katja-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on teillä joulu sujunut. Muistan tuon hyvin, vaan nyt on meitin joulut muuttuneet, pojat on aikusii, kävivät kyllä eilen. Saunottiin ja syötiin jouluruoka. Juotiin kakkukahvit. Sen jälkeen lähtivät omille joulujutuilleen. Joskus sitä kaipaa jouluista vilinää ja viskettä mitä oli kun pojat oli pikkusia.
Nauttikaa, pienet kasvaavat niin mahottoman joutuin.
Hyvät Joulun pyhät:)