maanantai 18. lokakuuta 2010

Väläyksiä viikonvaihteesta


Lauantaiaamun muskariin Verkatehtaankujan kautta.


Viinirypäle oli heittänyt lehtensä yks kaks yöllä. Tässä suunnitellaan niiden siivousta...



Sunnuntaiaamuna oli maassa vähän lunta,



 johon saattoi jättää jälkensä. 



Viikonlopun herkkupläjäys oli Aprikoosi-piimähyytelökakku.


Piimähyytelökakku

Pohja:
n. 200 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Piimähyytelö:

6 liivatelehteä
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl rasvatonta piimää
1 prk Flora Vanillaa
3 rkl sitruunamehua

Päällinen:

2 prk lasten hedelmäsosetta; esim. aprikoosia tai mangoa
2 liivatelehteä 
3 rkl sitruunamehua

Voitele irtopohjavuuan reunat. Laita pohjalle voipaperi. Hienonna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuokaan. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa piimä ja sokerit kippoon. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja yhdistä piimä-sokeriseokseen. Mittaa pieneen kattilaan  sitruunamehu ja lämmitä kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata mehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos muihin aineisiin. Kaada valmis seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 

N. parin tunnin kuluttua laita päälisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja lämmitä kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata mehuun. Kaada hedelmäsosepurkit kattilaan ja sekoita hyvin. Kaada ja levitä seos irtopohjavuokaan hyytymässä olevan kakun pinnalle ja laita pariksi tunniksi vielä jääkaappiin ennen nauttimista. 

Tarjoilu: 
Irrota vuoan reunat ja vedä kakku voipaperin avulla tarjoilualustalleen. Voit halutessasi koristella kakun kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. 

Vietin viikonloppuna aikaa aivan erityisen vieraan kanssa. Halausterveiset rakkaalle kummitytölle!

-Katja-



1 kommentti:

oman onnen seppä kirjoitti...

Varmaan lapsista kivaa kun ensi lumeen saapi jätetyksi jälkiä. syötävän hyvän näköinen pala hyytelökakkua, namm.