perjantai 15. lokakuuta 2010

Piccololasagnea

Aamulla kieppi kirjastoon hakemaan taas lähdekirjallisuutta, kun en eilen koululla käydessäni muistanut sitä hakea. Samalla reissulla kävin viikonloppua varten kaupassa. Ja kirpparilla katsastamassa pöydän kunnon sekä sanomassa, että lopetan sen huomenna. 

Kaapissa oli pari jauhelihapakettia, josta täytyi tehdä ruokaa, etteivät mene vanhaksi, joten ruuankin väsäsin, ennen kuin sain itseni viimein opparin ääreen. (Korvaavaa tekemistä kyllä aina löytyy...) 


Teen nykyään aina lasagnen piccolo lasagnepastasta, jota saa täysjyvänä. Näppärä ja nopea tehdä ja maistuu muksuille paremmin kuin tavallinen lasagne ainakin meillä. 

Piccololasagne

800 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
tilkka öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai fondipalanen
370-400 g tomaattimurskaa
8 dl maitoa
2 rkl pizzamaustetta
½ tl mustapippuria
1 ½ tl suolaa
400 g piccololasagnepastaa
pinnalle juustoraastetta

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja lisää sipuli. Kun sipuli on hieman pehmennyt lisää vehnäjauhot, vesi ja lihaliemikuutio tai fondipala. Kiehauta. Lisää maito, tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta keitos koko ajan sekoittaen. 
Jaa pasta kahteen lasagnevuokaan. Jaa kastike vuokiin ja sekoita varovasti. ripottele juustoraaste päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min ja anna vetäytyä 10-15 min ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kera.

***

Pääsin aloittamaan kirjoittamisen sillä aikaa, kun lasagne muhi uunissa. Ja varsinaiseen vauhtiin kirjoittaminen pääsi juuri, kun oli taas haettava lapset hoidosta, kuten aina.

Nyt maistelen tulevan joulun alusajan ensimmäistä glögimukillista... Tarpeeksi ajoissa kun aloittaa, ehtii nautiskella monta lasillista tuota maistuvaa juomaa..

- Katja-


1 kommentti:

oman onnen seppä kirjoitti...

Täytyypä ottaa talteen tuo ohje, näyttää niin maistuvaisen hyvälle jotta pitää kokeilla osaanko tehdä. En oikein ole keittiössä parhaimmillani, ei sen puoleen, yritystä kyllä riittää vaikken aina onnistukaan :(
Mukavaa viikonloppua :)