sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Hyvän olon hippusia

Viikonloput menee ihan vauhdilla, nytkin on taas sunnuntai iltapäivän puolella. Launtaiaamuisinhan meillä on aina muksujen muskarit. Normisti ne alkavat samaan aikaan, neidillä kestää vain 15 min pidempään kuin pikkumiehellä. Eilen olikin sitten vähän erilainen järjestys, kun Amen muskari alkoikin jo tuntia aiemmin. Vein hänet muskariin ja ajoin saman tien kotiin hakemaan miesväkeä. Isukki "heitettiin" töihin ja Sasun kanssa mentiin muskarin alkua odottelemaan.  Käytin odottelun hyväkseni ja virkkasin taas pari lumihiutaletta...


Mennessä nappasin kuvan miniteatterin seinällä kiipeävästä villiviinistä ja sen väriloistosta.

Muskarin jälkeen ajoimme vauhdilla kotiin valmistautumaan ruokavieraiden tuloon. Helsingin reissulaiset Pohjanmaalta poikkesivat sadonkorjuutuliaisineen.

Illan suussa lähdimme muksujen kanssa lähipuistoon. Siellä oli kerätty lehtiä vähän kokoon ja ipanat saivat sydämensä kyllyydestä puuhastella lehtien kanssa. 


Miesväen perässä kohti puistoa.


Ensin keinuttiin rakettivauhdit.


Ame virittäytyy tunnelmaan.


Sitten vähän kieriskeltiin.


Isi sai aikaan kunnon lehtisateen.


Illalla, lasten mentyä Höyhensaarelle, käperryttiin sohvalle kynttilän valossa ja katsottiin hykerryttävän hauska toimintakomedia. 

Sunnuntaipäivän lounas kerättiin siitä mitä kaapissa oli, mutta panostin tänään vähän enemmän jälkiruokaan.
Sitruunakiisseli

1 l kylmää vettä
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
yhden sitruunan kuori raastettuna

Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu sitruspusertimella. Laita yllä luetellut ainakset kattilaan. Sekoita seosta niin, että kanamunien rakenne rikkoutuu ja perunajauhot liukenevat veteen. Kiehauta seos liedellä koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kaada kiisseli hieman reilunkokoiseen tarjoiluastiaa, minkä laitat altaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoittele kiisselin jäähtyessä silloin tällöin. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin yhden sitruunan mehu. 

Vatkaa 1 prk Flora vanillaa vaahdoksi. Raasta suklaata karkeaksi raasteeksi.

Laita jälkiruokamaljaan kiisseliä pohjalle, päälle vaahtoa ja kruunaa koko komeus suklaaraasteella. 
Ei kun herkuttelemaan!

- Katja-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kehtasitte tehä sitruunakiisselii ilman mua?! :(((( Ois parasta tehä sitä syyslomallakin!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten ihania kuvia, lapset varmaan olivat haltioissaan lehti sateesta. Ja tuo kiisseli, ihan herahti vesi kielelle, nam