perjantai 17. syyskuuta 2010

Tähän se sitten taas meni...


Tässä talossa asuu parantumattomia herkkubeboja!





Kauratoscaomenat

10-15 kpl kotimaisia omenia
kaneli-sokeri seosta
1-1½ dl vettä

Huuhtele omenat. Lohko ne, poista kannat, siemenkodat ja huonot kohdat. Paloi omenat pienehköiksi paloiksi laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Ripottele niiden päälle kaneli-sokeria maun mukaan. Kaada vesi vuoan pohjalle.

Päälle:

150 g margariinia
3 tl kanelia
1,5 dl sokeria
6 dl kaurahiutaleita

Sulata rasva kattilassa. Sekoita sulan rasvan joukkoon kaneli, sokeri ja kaurahiutaleet. Kaada seos omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35 min. 

Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ah ja voih... napa ratkee!

2 kommenttia:

Soile Hevonkoski kirjoitti...

VOI NAMMM!! tätä mäkin oon tehnyt, voi vitsi miksi laitoit ton kuvan. täytyy lähtee varmaan omena varkaisiin :D mun versiossa on sokerin tilalla fariinisokeria, mut hyvä tietää että tavallinenkin käy. oli aika konstikasta kovertaa kovettunutta fariinisokeria :D sitä ei tuu niin usein ostettua.

Katja kirjoitti...

Joo, vaikka sen fariinisokrun kuinka laittaa muovipussiin ja sulkee tiukasti, niin se on alta aika yksikön kuin timattia ikään ;O)