lauantai 11. syyskuuta 2010

Omenapaistosta

Meillä tehdään joka syksy omenasadon aikaan innolla vuoroin kauratoscaomenia ja omenamurupaistosta, kuten edellisistä postauksista on saattanut jo oivaltaa. 


Tänään oli omenamurun aika. Vielä ehdittiin saada kuva, ennen kuin kaikki oli syöty!

Resepti sille, joka ei kyseiseen herkkuun vielä ole tutustunut:

Omenamuru

10-15 kpl kotimaisia omenia
kaneli-sokeri seosta
1-1½ dl vettä

Huuhtele omenat. Lohko ne, poista kannat, siemenkodat ja huonot kohdat. Paloi omenat pienehköiksi paloiksi laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Ripottele niiden päälle kaneli-sokeria maun mukaan. Kaada vesi vuoan pohjalle.

Päälle:

200 g leivontamargariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria

Sekoita käsin pehmeä margariini, vehnäjauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Anna paistoksen kypsyä 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 30-35 min tai niin kauan että pinta on kauniin ruskea.


Tarjoile lämmin paistos vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.



Omasta mielestäni paistos on parasta jäätelön kera. 

Herkullista lauantai-iltaa kaikille!

- Katja-

Ei kommentteja: